Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@15:21:55 GMT

قدرت خواب عمیق در تقویت مهارت‌های حرکتی

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۴۱۵۵۱۱

محققان طی انجام یک پژوهش جدید دریافتند که خواب عمیق می‌تواند به تقویت مغز کمک کند تا مهارت‌های جدید مانند حمل اشیاء را یاد بگیرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از زی‌نیوز، محققان در دانشگاه کالیفرنیا سانفرانسیسکو در آمریکا با انجام پژوهش جدید دریافتند که در طول دوره خواب بدون حرکات سریع چشم(REM)، موج‌های مغزی آهسته، نقاط تماس عصبی که به طور مستقیم با یک وظیفه که اخیرا در بیداری یاد گرفته شده را تقویت و در عین حال پیوندهای عصبی که این طور نیستند را تضعیف می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خواب همراه با حرکات سریع چشم(Rapid eye movement sleep یا REM/REMS) یکی از مراحل خواب در پستانداران است که در آن بدن در حالت خواب عمیق به‌ سر می‌برد ولی واکنش مغز در حالت بیداری است.

به گفته یکی از محققان این پژوهش در دانشگاه سانفرانسیسکو، خواب به کاهش فعالیت‌های عصبی غیرمرتبط با کارهایی که ما در حال یادگیری آن هستیم، کمک می‌کند.

محققان از یک سیستم به نام رابط ماشین مغز (BMI) استفاده کردند تا بهتر درک کنند که چگونه مغز مهارت‌های جدید را در طول خواب فرامی‌گیرد.

آنها الکترودهایی را در "ناحیه حرکتی"(motor region) مغز موش‌ها قرار دادند تا سیگنال‌های الکتریکی را به یک رایانه بفرستند و آن رایانه سبب حرکت یک دستگاه مکانیکی غیرمتصل شود.

از آنجایی که مدارهای عصبی دینامیک و پویا هستند، مغز موشها خودشان را برای کنترل این دستگاه سیم‌کشی مجدد می‌کنند تا این دستگاه را با همان سرعتی که خودشان اندامهایشان را به حرکت درمی‌آورند کنترل کنند.

یکی از محققان این پژوهش اظهار کرد: "یک نورون خاص به طور معمول می‌تواند به کنترل یک عضو اختصاص داده شود، اما ما می‌توانیم رابطه جدیدی از این نورون با یک دستگاه بی حرکت بیرونی ایجاد کنیم."

محققان نورون‌های مغز موش‌ها را به الکترودهای کاشته شده متصل کردند، که یک "ناودان مکانیکی" ( mechanical waterspout ) را کنترل می‌کرد. ناودان در پشت یک درب کوچک و دور از موش بود.

از آنجاییکه این ناودان در فاصله مشخصی با موش قرار گرفته بود، موش‌ها باید یاد می‌گرفتند که از یک مکانیسم مبتنی بر کامپیوتر استفاده کنند تا آن را به سوی خود حرکت دهند. موشها چندین استراتژی برای کنترل آن را مورد بررسی قرار دادند که برخی از آنها شامل حرکاتی بود که عصب‌های مجاور الکترودها را فعال می‌کرد.

محققان این پژوهش اظهار کردند: هنگامی که نورون‌های مورد نظر و درست فعال می‌شدند، کامپیوتر ناودان را به حرکت در می‌آورد.

در نهایت موشها یاد می‌گیرند که حرکاتی مانند تکان دادن بازو یا هر چیزی دیگری برای به حرکت در آوردن مخزن آب لازم نبوده و نیازی به انجام آن ندارند.

وی افزود: "تمام آن چیزی که موش‌ها باید انجام بدهد این است که اراده کنند تا لوله را کنترل کرده تا به سمت‌شان بیاید."

محققان خاطرنشان کردند که هنگامیکه موش‌ها هنگام بیداری این کار را انجام دادند، برخی الگوهای عصبی در طول خواب نیز فعال بوده و شروع به تکرار این حرکت می‌کردند.

به گفته محققان، این امر نشان می‌دهد که نمی‌توان قدرت خواب را چه در بیمارانی که در حال تلاش برای بازگرداندن کنترل حرکت پس از آسیب عصبی هستند و یا افراد سالمی که در حال تلاش برای یادگیری مهارت‌های جدید هستند نادیده گرفت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۱۵۵۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز برداشت گل گاوزبان اشکو در نکا

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، مدیرجهاد کشاورزی نکا گفت: شرق مازندران دارای ظرفیت‌های فراوان برخوردار از شرایط مناسب آب و هوایی خصوصا در ارتفاعات و مناطق کوهستانی در بخش هزارجریب مستعد کشت گیاهان دارویی از جمله اشکو یا همان گل گاوزبان است.

سعید صمدی زرینی افزود: این گیاه در سطح ۲۰۰هکتار از زمین‌های شهرستان نکا کشت می‌شود.

او گفت: هفتصد و پنجاه هکتار از زمین‌های مازندران به کشت گل گاو زبان اختصاص دارد.

یادآور می‌شود، دمنوش گل گاو زبان علاوه بر خواص درمانی بسیار، یک آرامش‌بخش طبیعی است که تاثیر به‌سزایی در کاهش استرس و تنش‌های عصبی دارد و تپش قلب را کاهش می‌دهد. همچنین برای سردرد‌های میگرنی و عصبی نیز موثر است. علت این امر وجود پتاسیم و کلسیم در ساختار این گیاه است که بر روی سیستم عصبی تاثیر مستقیم می‌گذارد.

این گیاه برای جلوگیری از پرخوری‌های عصبی نیز مفید است. نوشیدن یک فنجان دمنوش گل گاو زبان، ساعتی قبل از مصرف وعده غذایی توصیه می‌شود

دیگر خبرها

  • استفاده محققان از باد به عنوان ابزاری برای جابجایی اشیا
  • آغاز برداشت گل گاوزبان اشکو در نکا
  • سردار شکارچی: رسانه یکی از مهمترین عناصر نقش‌آفرین در تقویت قدرت نرم و امنیت است
  • حرکت در مسیر تمدن‌سازی نوین اسلامی اولویت معاونت فرهنگی دانشگاه‌
  • لزوم تقویت خلاقیت و اندیشه ورزی دانشجویان 
  • حرکت در مسیر تمدن‌سازی نوین اسلامی اولویت معاونت فرهنگی باشد
  • لزوم تقویت خلاقیت و اندیشه ورزی دانشجویان
  • چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟
  • لزوم تقویت خلاقیت و اندیشه‌ورزی دانشجویان
  • ۳ تا تکنیکی که با آن در طول خواب می‌توانید حافظه تان را تقویت کنید (فیلم)