Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-04@09:43:00 GMT

سلول‌های عصبی تنظیم کننده چرخه خواب شناسایی شدند

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۸۶۴۳۷

سلول‌های عصبی تنظیم کننده چرخه خواب شناسایی شدند

محققان دانشگاه واشنگتن واقع در سنت لوییس یک مجموعه کوچک از سلول های عصبی (نورون) را شناسایی کردند که زمان به خواب رفتن مغز را مشخص می کند و تحریک آن مانع عوارض پرواززدگی می شود.

سرویس سبک زندگی فردا: ساعت طبیعی بدن توسط بخشی از هیپوتالاموس موسوم به SCN کنترل می‌شود که در واقع مجموعه کوچکی از نورون‌ها در زیر مغز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
در آزمایشات قبلی تحریک این بخش از مغز با پالس‌های نوری امکان تنظیم مجدد چرخه خواب موش‌ها را فراهم کرد. به نقل از ایرنا بخوانید.   اکنون محققان دریافتند برای تنظیم چرخه خواب نیازی به تحریک تمام SCN نیست و تنها ۲۰۰۰ نورون از ۲۰ هزار نورون موجود در آن، از طریق تولید ماده‌ای موسوم به پپتید وازواکتیو روده‌ای (VIP) بر چرخه خواب تاثیرگذار هستند. نورون‌ها از این ماده برای برقراری ارتباط با یکدیگر و هماهنگی برنامه زمانی استفاده می‌کنند.   محققان به این نتیجه رسیدند که احتمالا نورون‌های VIP مسئول تعیین نقش سایرین هستند و برای آزمایش صحت این فرض ابتدا با نگهداری ۲۴ ساعته موش‌ها در یک اتاق تاریک، چرخه خواب آن‌ها را برهم زدند. سپس با استفاده از تکنیک‌های اپتوژنتیک، نورون‌های VIP را هرروز در زمان معینی تحریک کردند تا ورود به یک منطقه زمانی جدید را شبیه سازی کنند.   در این آزمایش مشخص شد الگو‌های مختلف تحریک نورون ها، تاثیرات متفاوتی بر موش‌ها دارد. موش‌هایی که با الگو‌های بی قاعده تحریک شدند، در مقایسه با موش‌هایی که با استفاده از الگو‌های نسبتا پایدار تحریک شدند، سرعت تطبیق پذیری بالاتری داشتند.   محققان دریافتند الگو‌های بی قاعده موجب آزاد شدن VIP توسط نورون‌ها و تغییر سریع‌تر ساعت بدن می‌شوند. این تحقیقات امکان درک بهتر سیستم زمانبندی مغز و ارتباطات موجود در آن را برای محققان فراهم کرد. همچنین مشخص شد کد مورد استفاده نورون‌های VIP واقعا کلید تنظیم برنامه روزانه است.   گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Neuron منتشر شده است. لینک کوتاه خبر: farda.fr/003Xhg

منبع: فردا

کلیدواژه: خواب سلول عصبی مغز سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۸۶۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول های بنیادی»

عضو هیات علمی پژوهشکده سرطان معتمد موفق به کسب رتبه برتر چهارمین جشنواره تحقیقات برتر در حوزه سلول درمانی و سلول های بنیادی خونساز شد

به گزارش ایسنا، چهارمین جشنواره تحقیقات برتر سلول های بنیادی خونساز و سلول درمانی به همت پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی و پژوهشکده انکولوژی، هماتولوژی و سل تراپی دانشگاه علوم پزشکی تهران در بیمارستان شریعتی برگزار شد.

در این مراسم زهرا سادات هاشمی، عضو هیات علمی پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی با ارائه مقاله؛In vivo study for cytotoxicity of murine NK cell-derived exosomes against Triple-Negative mouse mode توانست رتبه نخست را کسب کند، همچنین مرکز رشد فناوری های پیشرفته درمانی و تشخیصی با ارائه مقاله؛ «تولید گوشت آزمایشگاهی جهت تغذیه حیوانات خانگی برای اولین بار در ایران» حائر رتبه دوم و سرکار خانم فاطمه سلیمیان پژوهشگر پژوهشکده سرطان معتمد با مقاله " Human Placenta Derived Mesenchymal Stem Cells Transplantation in Patients with Acute Respiratory Distress Syndrome (ARDS) Caused by COVID-19 (Phase I Clinical Trial):Safety profile assessment رتبه سوم را در این دوره از جشنواره کسب کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • اتهام‌زنی آمریکا به ما درباره حمله سایبری به اروپا دروغ است
  • راه های افزایش گلبول های قرمز
  • در چه حالتی دایناسورها بار دیگر به چرخه حیات برمی‌گردند؟
  • آغاز برداشت گل گاوزبان اشکو در نکا
  • چرخه بازپروری معتادان متجاهر کامل اجرا نمی‌شود /کارتن خواب‌ها چهره شهر را نا زیبا می‌کنند
  • علائم سندروم روده تحریک پذیر (فیلم)
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول های بنیادی»
  • اخراج عالیشاه درست بود/ بازیکنان قصد عصبی کردن داور را داشتند
  • این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است