Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-04@12:24:14 GMT

رابطه بین کیفیت خواب و سیگار کشیدن

تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۴۶۰۴۸

رابطه بین کیفیت خواب و سیگار کشیدن

عرفان رحمان، یک محقق در دانشگاه روچستر در نیویورک می‌گوید: «این مطالعه یک ارتباط مشترک کشف کرده است که به موجب آن دود سیگار بر هر دو عملکرد ریه و فیزیولوژی عصب تاثیر می‌گذارد. همچنین نتایج، ارزش درمانی احتمالی هدف گرفتن این مسیر با ترکیباتی را نشان می‌دهد که می‌توانند هر دو عملکرد ریه و مغز را در سیگاری‌ها بهبود ببخشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

محققان این تحقیق می‌گویند تحقیقات قبلی نشان دادند که بیماران مبتلا به بیماری‌های انسدادی ریه دارای ریتم‌های شبانه روزی غیرعادی در عملکرد ریه هستند. برای بررسی این پدیده، محققان یک سری موش را در اتاقک‌های استنشاق دخانیات قرار دادند تا استنشاق کوتاه مدت و بلند مدت تنباکو را مدل سازی کنند. یک گروه کنترل دیگر از موش‌ها نیز فقط در معرض هوای پاک قرار گرفتند. تیم تحقیقاتی دریافتند که گروه آزمایشی موش‌ها بعد از قرارگیری در معرض دود سیگار، بطور قابل توجهی کمتر فعال بودند.

در موش‌های دچار کمبود SIRT۱ ــ یک پروتئین که در ریتم شبانه روزی دخیل است ــ محققان دریافتند که دود سیگار باعث یک کاهش قابل توجه در فعالیت آن‌ها شد. در موش‌هایی که این پروتئین را بیش از حد داشتند یا با یک فعال ساز شیمیایی پروتئین ضدپیری درمان شدند، این اثر کاهش یافت. همچنین محققان دریافتند که پروتئین زمانمند BMAL۱ توسط SIRT۱ تنظیم شد. یک کاهش در SIRT۱ به BMAL۱ صدمه زد و به وقفه در ساعت بیولوژیکی موش‌ها و افراد سیگاری منجر شد. با این حال این اختلال توسط یک فعال ساز مولکول کوچک SIRT۱ خنثی شد.

رحمان می‌گوید: «ما انتظار داریم که یافته‌های مان پایه‌ای برای پیشرفت‌های آتی در درمان آن بیمارانی باشد که از بیماری‌ها و صدمات ناشی از دود تنباکو رنج می‌برند.» دکتر جرالد ویسمن، نویسنده مجله FASEB می‌افزاید: «اگر قصد دارید که یک هدف برای سال جدیدتان انتخاب کنید، آن باید ترک کردن سیگار باشد. اگر بخواهیم لیستی از بیماری‌هایی که توسط سیگار کشیدن بوجود می‌آیند یا تشدید می‌شوند تهیه کنیم، بسیار طولانی خواهد شد. اگر می‌خواهید یک خواب خوب شبانه داشته باشید، این هم دلیل دیگری برای کنار گذاشتن دائمی سیگار است.»

مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری در ماه دسامبر یک داستان الهام بخش از بئاتریس برای کسانی که در سال ۲۰۱۴ بدنبال ترک سیگار هستند منتشر کرد. بئاتریس از ۱۳ سالگی بطور منظم شروع به سیگار کشیدن کرد و در ۲۵ سال آینده به این کار ادامه داد. او در سال ۲۰۱۰ بلاخره موفق به ترک سیگار شد.

بئاتریس در یک ویدیوی اینترنتی گفت: «ترک سیگار برای من سخت بود. من چندین بار سعی کردم ترک کنم و می‌دانم این کار بسیار دشوار خواهد بود. شما فقط باید حمایت زیادی داشته باشید و سعی کنید خودتان را در موقعیت‌های خاصی که شما را به سیگار کشیدن ترغیب می‌کنند، قرار ندهید. بعنوان مثال من قبلا برای صرف نوشیدنی با دوستانم بیرون می‌رفتم، اما وقتی تصمیم به ترک سیگار گرفتم، چند ماه این تفریح را کنار گذاشتم … شما باید عادات این چنینی را کنار بگذارید و سپس روی وابستگیتان به سیگار کار کنید.»

او می‌افزاید: «اگر به کمک نیاز دارید، باید حتما کمک بگیرید ــ من هم این کار را انجام دادم. من فکر می‌کنم که شما باید فقط به هدفتان متعهد باشید و برای آن برنامه ریزی کنید. هدف من این بود که به همه بگویم دارم سیگار را ترک می‌کنم تا اگر کسی مرا در حین سیگار کشیدن دید، بگوید (اوه، فکر می‌کردم ترک کرده ای) و من خجالت بکشم.»

 

منابع: مجله سلامتی راستینه

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سیگار کشیدن خواب بیماری قلبی تنباکو کیفیت خواب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۴۶۰۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده محققان از باد به عنوان ابزاری برای جابجایی اشیا

آفتاب‌‌نیوز :

این رویکرد جدید کار دست‌ورزی اشیا در فاصله دور را امکان پذیر می‌کند و می‌تواند با ربات‌ها ادغام شود تا به این ماشین‌ها انگشتان فرازمینی (ethereal) بدهد.

به گزارش تارنمای «تک‌اکسپلور»، دکتر «کوان ژو» از دانشگاه «آلتو» (Aalto) در کشور فنلاند که سرپرستی این تحقیق را برعهده داشت، در این مورد توضیح داد: جریان هوا یا باد همه جا در محیط زندگی ما وجود دارد و اشیایی مانند گرده گیاهان، پاتوژن‌ها، قطرات، بذر و برگ را جابجا می‌کند. باد همچنین در صنایع و در زندگی روزمره ما نیز استفاده شده است مثلا دستگاه‌ها بادی جارو کننده برگ با استفاده از باد برگ‌ها را جارو می‌کنند، اما تاکنون نتوانسته ایم جهت حرکت برگ‌ها را کنترل کنیم فقط می‌توانم برگ‌ها را با نیروی باد در یک جهت جمع کنیم.

اولین گام در دست‌ورزی اشیا با باد شناخت این مساله است که اشیا چگونه در جریان باد حرکت می‌کنند. برای این منظور، یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه آلتو هزاران نمونه از حرکت‌های اشیا در یک جریان هوای تولید شده را ثبت کرد و از این‌ها برای ساخت الگو‌هایی (templates) در مورد چگونگی حرکت اشیا روی سطح در یک جریان هوا استفاده کرد.

تحلیل‌های این محققان نشان داد که هر چند جریان هوا عموما بدون نظم است، اما با این حال به اندازه کافی منظم است که بتواند اشیا را به شکل کنترل شده در مسیر‌های مختلف حرکت بدهد حتی به سمت عقب و در جهت سر لوله‌ای (نازل) که باد از آن خارج می‌شود.

ژو در این خصوص توضیح داد: ما الگوریتمی طراحی کردیم که با دو موتور جهت جریان باد را کنترل می‌کند و جریان هوای تولید شده اشیا را در مسیر دلخواه حرکت می‌دهد. این الگوریتم کنترلی بطور مکرر جهت را تنظیم می‌کند تا از این طریق جریان هوا اشیا را در مسیر مورد نظر حرکت بدهد.

وی افزود: مشاهدات به ما اجازه داد تا از جریان هوا برای جابجا کردن اشیا در طول مسیر‌های متفاوت مانند مسیر دایره‌ای شکل یا حتی مسیر‌های به شکل حروف الفبا استفاده کنیم. این روش از لحاظ شکل و جنس اشیا بسیار تطبیق‌پذیر است و ما می‌توانیم جابجایی اشیاء تقریبا به هر شکلی که باشند را کنترل کنیم.

این فناوری هنوز نیازمند اصلاح و بهبود است، اما محققان نسبت به ظرفیت این رویکرد الهام گرفته از طبیعت خوشبین هستند. این روش می‌تواند برای جمع‌آوری نخاله و پسماند و همچنین در کار‌های پردازشی پیچیده در جایی که تماس فیزیکی ناممکن است مانند کار با مدار‌های برقی مفید و قابل استفاده باشد.

نتایج این تحقیقات در نشریه «سامانه‌های هوشمند پیشرفته» منتشر شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • قاچاقچی سیگار در اردبیل جریمه شد
  • سقوط مرگبار عکاس ۴۰ ساله از ارتفاعات جنگل ابر شاهرود
  • استفاده محققان از باد به عنوان ابزاری برای جابجایی اشیا
  • اختراعی که «مرد عنکبوتی» را بی‌اعتبار می‌کند!
  • جریمه قاچاقچی سیگار در اردبیل
  • ۵۰۰بوکس سیگار قاچاق در اردبیل کشف شد/جریمه ۴ میلیارد ریالی قاچاقی
  • ممنوعیت‌های تازه به سبک دهه ۶۰ در مدارس
  • تکرار سختگیری دهه ۶۰ در مدارس
  • سیگار نابودگر ظاهر و زندگی افراد؛ از آسیب‌های پوستی تا تهدید سلامتی
  • اعلام ترکیب تراکتور برای پایین کشیدن استقلال