Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@13:32:05 GMT

تاثیر کیفیت خواب بر سلامت قلب و عروق

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۵۹۸۷۹

تاثیر کیفیت خواب بر سلامت قلب و عروق

تهران- ایرنا- مطالعات محققان بیمارستان عمومی ماساچوست در بوستون نشان می‌دهد خواب با کیفیت از شریان‌ها و عروق خونی محافظت می‌کند و به همین دلیل است که خواب با کیفیت برای سلامت قلب و عروق ضروری است.

به گزارش شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری مدیکال نیوز، محققان با مطالعه تصلب شرایین در مدل‌های حیوانی توانستند مکانیزمی را شناسایی کنند که در آن یکی از هورمون‌های مغزی، تولید سلول‌های التهابی موجود در مغز استخوان را به گونه‌ای کنترل می‌کند که موجب محافظت از عروق خونی در برابر آسیب‌های مختلف می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تصلب شرایین فرآیندی است که در آن پلاک‌ها یا توده‌های چربی درون عروق خونی انباشته شده و موجب نازکی و سفتی رگ‌ها می‌شوند. این عارضه یکی از عوامل متداول بیماری‌زا به شمار می‌آید.
محققان دریافتند اندازه پلاک‌های تشکیل شده در عروق خونی موش‌هایی که دچار اختلال خواب هستند، بزرگ‌تر از موش‌هایی است که خواب راحتی دارند.
همچنین در این بررسی‌ها مشخص شد موش‌های دچار اختلال خواب دارای تعداد بیشتری از سلول‌های التهابی در جریان خون هستند و میزان ترشح هورمون هیپوکرتین در بدن آن‌ها کمتر است. هیپوکرتین یکی از هورمون‌های مغزی است که بیداری را کنترل می‌کند.
در آزمایش‌های محققان، مشخص شد با مصرف مکمل‌های حاوی هیپوکرتین، تصلب شرایین و تعداد سلول‌های التهابی در بدن موش‌های دچار اختلال خواب کاهش می‌یابد.
در صورتی که نتایج این تحقیقات در بدن انسان نیز تایید شود، به این معنی است که خواب از طریق تنظیم تولید هورمون هیپوکرتین در مغز، بر سلامت قلبی عروقی شخص اثرگذار است.
ساعت 11 شب تا 7 صبح بهترین زمان خواب است. مصرف غذای سبک سه ساعت قبل از خواب، دمای مناسب و استفاده نکردن از تجهیزات الکترونیکی در اتاق خواب نقش مهمی در خواب با کیفیت دارد.
بر اساس آمار 15 تا 20 درصد از بزرگسالان آمریکایی دچار اختلال خواب هستند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature منتشر شده است.
علمی**9259** 1055

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي تصلب شرايين گرفتگي عروق خواب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۵۹۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر دهقانی از اختلال کم کاری تیروئید یا تیروئید پرکار به عنوان یکی از بیماری‌های شایع غدد نام برد و افزود: بیماری کم کاری تیروئید در نتیجه‌ی کاهش تولید و ترشح هورمون‌های تیروئیدی حاصل می‌شود و عموماً زنان باردار و افراد بالای ۶۰ سال، در معرض ابتلا به آن هستند.

این متخصص داخلی در خصوص نحوه درمان بیماری کم کاری تیروئید نیز گفت: درمان این بیماری تقریبا ساده بوده و مصرف قرص‌های حاوی هورمون تیروئید می‌تواند، هورمون‌های مورد نیاز بدن را تأمین کند که در اکثر موارد برای بیماران قرص لوتیروکسین تجویز می‌شود.

وی اضافه کرد: این دارو روزانه یک بار مصرف می‌شود که برای تأثیرگذاری بیشتر باید به صورت ناشتا و یک ساعت قبل از مصرف صبحانه مصرف شود. همچنین مصرف همزمان برخی دارو‌ها مانند پنتوپرازول، قرص آهن، کلسیم و... می‌تواند در میزان تأثیرگذاری قرص لووتیروکسین سدیم اثر منفی داشته باشد، لذا توصیه می‌شود، با فاصله حدود یک ساعت با دارو‌های ذکر شده، قرص کم کاری تیروئید مصرف شود.

دکتر دهقانی خاطر نشان کرد: بیمار ممکن است ظرف ۱ تا ۲ هفته پس از شروع درمان، پاسخ اندکی را احساس کند، اما پاسخ کامل به درمان با هورمون تیروئید اغلب تأخیر دارد و ممکن است چندین هفته طول بکشد. ضمن اینکه اکثر بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید، لازم است مصرف دارو را برای باقی عمر ادامه دهند، اما گاهی تعدیل و یا افزایش دوز مصرفی تحت نظر پزشک متخصص اتفاق می‌افتد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • از خورشید فرار نکنید/ ۴ فایده نور طبیعی که نمی‌دانستید
  • سیستم مکان‌یابی در فلسطین اشغالی دچار اختلال شد
  • سیستم مکان یابی در فلسطین اشغالی دچار اختلال شد
  • سلامت هوای کلانشهر مشهد در پانزدهمین روز اردیبهشت
  • با این پنج توصیه متخصصان راحت‌تر بخوابید
  • این ویتامین چربی کبد را دفع می‌کند | روش‌های کاربردی برای تقویت سلامت کبد
  • ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی در گرو حمایت‌های ارزی
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • تاثیر مستقیم میکروپلاستیک‌ها بر تغییر هورمون و جنسیت جنین
  • ۱۴ اردیبهشت؛ آزمون استخدامی کیفیت‌بخشی به آموزش و پرورش