Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-04@06:01:56 GMT

کم خوابی و بیماری های قلبی

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۵۸۸۱۲

کم خوابی و بیماری های قلبی

محققان موفق به شناسایی یک‌سری واکنش‌های زنجیره‌ای شیمیایی شده‌اند که کم‌خوابی را مرتبط با بیماری‌های قلبی عروقی می‌داند. بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، بیماری‌های قلبی عروقی که ۳۱ درصد از کل نرخ مرگ و میر در سراسر جهان را به خود اختصاص می‌دهند، به‌عنوان عاملِ درجه‌ی یک مرگ در جهان شناخته می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش صدای ایران از مجله ایلیاد، از جمله عوامل خطر اصلی می‌توان به نوع سبک زندگی از قبیل رژیمِ بد غذایی، مصرف دخانیات، امتناع از فعالیت‌های فیزیکی و ورزشی و کمبود خواب اشاره کرد. مورد آخر توجه عده‌ی کثیری از محققان را به خود جلب نکرده است، اما تحقیقات جدید دانشگاه هاروارد به شناسایی یک‌سری واکنش‌های زنجیره‌ای شیمیایی پرداخته است و کمبود خواب را با بیماری‌های قلبی عروقی مرتبط دانسته است.

مطالعه‌ی حاضر از طیف زیادی از تحقیقات کمک گرفته است تا نشان دهد خوابیدن به میزان کافی چقدر اهمیت دارد. مطالعات اخیر الگوهای خواب نامنظم را با افزایش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر، چاقی مفرط و حتی تنهایی و افسردگی مرتبط دانسته است؛ البته اثرات عجیبی هم باعث تشدید درد می‌شوند. پس شاید چندان تعجب‌برانگیز نباشد، افرادی که کم می‌خوابند به میزان بیشتری در معرضِ ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی هستند، اما چگونگی پیشرفت این فرآیند، نقطه‌ی تمرکز مطالعه‌ی فعلی بوده است. «فیلیپ سوئیرسکی» محقق و نویسنده‌ی این مقاله، می‌گوید: «تحقیقاتی که رابطه‌ی میان خواب و بیماری‌های قلبی عروقی را نشان بدهد، فراوان است. ما می‌خواستیم بدانیم که این رابطه چگونه شکل می‌گیرد. ما در این مطالعه، تنها یکی از قطعات کوچک پازل خیلی بزرگی را سر جایش گذاشتیم.»

محققان تمرکزشان را روی یکی از جنبه‌های بیماری قلبی عروقی، به‌نام «تصلب شریان» معطوف کردند؛ در طی این بیماری، رگ‌های خونی در واکنش به ترکیب پلاک‌ها سخت‌تر و ملتهب‌تر می‌شوند. شرایط زمانی رو به وخامت می‌گذارد که دستگاه ایمنی، سلول‌های سفید خون را برای عملیات نجات می‌فرستد؛ آن‌ها در پلاک‌ها گیر افتاده و موجب بزرگ‌تر شدن پلاک‌ها می‌شوند. با رشد پلاک‌ها، جریان خون کاهش پیدا می‌کند. لذا این احتمال وجود دارد که لخته شدن خون به وقوع بپیوندد و انسداد شریان را در پی داشته باشد. در این شرایط، حملات قلبی یا سکته دور از انتظار نخواهد بود. محققان برای بررسی رابطه‌ی میان خواب و تصلب شریان، آزمایش‌هایی را بر روی موش‌ها انجام دادند. به این موش‌ها، رژیم‌های غذاییِ غنی از چربی داده شده بود. یافته‌ها نشان داد که این موش‌ها در مقایسه با گروه مورد نظر، پلاک‌های بزرگ‌تری در بدن‌شان پدیدار شد. همچنین، سلول‌های سفید خون بیشتری در پلاک‌ها و جریان خون گروه آزمایشی پیدا شد.

محققان با انجام آزمایش‌های بیشتر، موفق به یافتن ساز و کاری شدند که احتمالاً باعث این مشکل می‌شود. کم‌خوابی ظاهراً باعث کاهش میزان پروتئینی به‌نام «هایپوکرتین» می‌شود. این پروتئین در هیپوتالاموس تولید می‌گردد. هیپوتالاموس هم در تنظیم الگوهای خواب ایفای نقش می‌کند. میزان پایین هایپوکرتین منجر به افزایش پروتئین دیگری به‌نام «CSF-1» می‌شود. این پروتئین، افزایش تولید سلول‌های سفید خون را در پی دارد. نکته‌ی جالب این است که وقتی محققان مکمل‌های هایپوکرتین را به موش‌های کم خواب دادند، تصلب شریان تقلیل پیدا کرد. «کامرون مک آلپاین» نویسنده و محقق، می‌گوید: «نقش هایپوکرتین خیلی غیرمنتظره بود. در ابتدا اصلاً نمی‌دانستیم با چه تاثیری روبه‌رو شده‌ایم. به هیچ وجه نمی‌دانستیم که این کار، افزایشِ سلول‌های سفید خون را در پی خواهد داشت و این تولید می‌تواند با خواب تعدیل و تنظیم شود.»
البته با توجه به اینکه مطالعه‌ی حاضر فقط بر روی موش‌ها انجام شده، هیچ تضمینی نیست که این ساز و کار در انسان‌ها نیز موثر واقع شود، اما گروه محققان در نظر دارند تا با ادامه‌ی تحقیقات‌شان، اثرات آن بر روی انسان‌ها را نیز مورد بررسی قرار دهند. لذا احتمال دارد گزینه‌های درمانی تازه‌ای برای سایر بیماری‌های التهابی پیدا شود.
این تحقیق در مجله‌ی معتبر Nature منتشر شده است.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: کم خوابی بیماری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۵۸۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موی روی لاله گوش نشانه چیست؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، حضور موی گوش یا موی درون گوش را نباید به آسانی نادیده گرفت. اگر چشمان پنجره‌های روح هستند، گوش‌ها پنجره‌هایی به سمت قلب محسوب می‌شوند. به همین دلیل، ما در بخش سلامت می‌خواهیم به شما بگوییم که حضور موی گوش شما می‌تواند به عنوان یک هشدار جدی درباره سلامتی شما باشد. به گفته علم، موهای درون مجرای گوش، مانند یک باغ کوچک پر از موهای سیاه، یک نشانه شایع برای حمله قلبی است.

بیشتر بخوانید: چگونه تشخیص دهیم ریزش مو داریم؟

در سال ۱۹۷۳ دکتر ساندرز تی. فرانک و تیم تحقیقاتی اش پژوهشی را در ژورنال پزشکی نیو اینگلند منتشر کردند که مدعی بودند چین و چروک مورب نرمه‌ی گوش، که بعداً به نام "علامت فرانک" شناخته شد، می‌تواند نشان‌دهنده‌ی وجود بیماری سرخرگ‌های قلبی (سی اِی دی) باشد.

سی اِی دی یک مشکل گرفتگی عروق است که در آن پلاک‌های مومی درون رگ‌ها جمع می‌شوند و با نام تصلب شرایین نیز شناخته می‌شود. هنوز هم نمی‌دانیم چگونه این ایده به ذهن این پزشکان رسید، اما پژوهش‌های بعدی نیز نشان داده‌اند که علامت فرانک می‌تواند نشان دهنده‌ی بیماری‌های قلبی و عروقی دیگری نیز باشد.

گروهی از پزشکان که به این ارتباط غیب‌گویانه بین گوش و قلب معتقد شده بودند، برای پیدا کردن پاسخ به این پرسش که آیا موی داخل مجرای گوش می‌تواند نشانگر بیماری سرخرگ‌های قلبی باشد، با متخصصان پوست همکاری کردند.

در سال ۱۹۸۴، مطلبی در ژورنال پزشکی نیواینگلند منتشر شد که در آن ادعا شده بود وجود چین و چروک مورب نرمه گوش، که علامت فرانک نامیده می‌شود، می‌تواند نشانگر بیماری سرخرگ‌های قلبی باشد. در این مطالعه که بر روی ۴۳ مرد و ۲۰ زن صورت گرفته بود، ۹۰ درصد از شرکت کنندگانی که این علامت را داشتند، نارسایی قلبی را تجربه کرده بودند.

در گذشته، برخی پزشکان از جمله ریچارد اف. واگنر از دانشکده پزشکی دانشگاه بوستون، باور داشتند که بالا بودن سطح هورمون آندروژن در بدن به دلیل افزایش تولید سلول‌های قرمز خون، می‌تواند منجر به ایجاد لخته در عروق شود.

در سال ۱۹۹۱، پژوهش دیگری نیز در ژورنال قلب انگلستان منتشر شد که بیان می‌کرد در بین ۶۰۲ بیمار مرد مبتلا به سی‌ای دی و ۳۰۰ مرد سالم، وجود چین و چروک مورب نرمه‌ی گوش با افزایش ریسک بروز سی‌ای دی مرتبط است.

همچنین در سال ۱۹۹۲، یک پژوهش دیگر نیز در ژورنال قلب آمریکا منتشر شد که نتایج مشابهی را تأیید کرد. این پژوهش‌ها به معنای قطعی وجود رابطه‌ی میان چین نرمه‌ی گوش و موی گوش با بروز سی‌ای دی نیستند، اما این نتایج باعث شدند که این موضوع مورد توجه پزشکان و پژوهشگران قرار گیرد.

مطابق با یافته‌های ادستون ای، چین نرمه‌ی گوش و موی گوش با بیماری سی‌ای دی در مردان و زنان به شدت مرتبط است. همچنین چین نرمه‌ی گوش با مرگ ناگهانی قلبی (اس سی دی) در مردان مرتبط است. همچنین، بیماران جوان‌تر باعث بالا رفتن ارزش اخباری مثبت می‌شوند.

در پژوهش ای، ۵۲۰ کالبدشکافی مورد بررسی قرار گرفته بود و برخی ویژگی‌های بدنی مانند بی ام آی، وزن طحال، ضخامت چربی شکمی و شش ویژگی دیگر نیز ارزیابی شده بودند. این مقاله در نسخه‌ی ماه ژوئن ۲۰۰۶ ژورنال امریکایی آسیب شناسی پزشکی قانونی منتشر شده بود.

حرف آخر: هر مویی روی لاله گوش علامت بیماری نیست

هنوز دلایل دقیق ارتباط بین موی گوش و حمله‌ی قلبی مشخص نیست. برخی افراد معتقدند که مصرف مکمل‌های تستوسترون ممکن است در این ارتباط نقش داشته باشد، در حالی که دیگران فکر می‌کنند که افزایش وزن و چاقی باعث افزایش خطر حمله قلبی می‌شود. با این حال، هیچ کس نمی‌تواند موی داخل گوش را به طور مستقیم به عنوان عاملی برای این ارتباط مرتبط با حمله‌ی قلبی معرفی کند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229231 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • خشم خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد
  • سروصدای ترافیک برای سلامتی خطرناک است
  • موی روی لاله گوش نشانه چیست؟
  • پیش بینی آریتمی قلبی با هوش مصنوعی
  • آسیب های بی خوابی و شب بیداری
  • فشارخون عامل اصلی بیماری های قلبی و عروقی
  • معمای عجیب: این ۵۰۰ نفر از بیمار‌ی‌ قلبی و دیابت در امانند
  • کلسترول خوب برای این افراد مفید نیست
  • وجود کلسترول خوب در بدن برای این افراد مفید نیست
  • ۵ مورد از معایب بی‌خوابی و شب‌بیداری را بدانید