Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@17:08:54 GMT

ژن خوب عامل بی‌نیازی به خواب شبانه!

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۷۱۳۱۳

ژن خوب عامل بی‌نیازی به خواب شبانه!

پژوهشگران آمریکایی اخیرا ژن مرتبط با نیاز به خواب کمتر از حد معمول در افراد را شناسایی کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، شاید تاکنون برایتان سوال بوده که چرا برخی افراد حتی با ۷ تا ۸ ساعت شبانه بازهم تمایل به بیشتر خوابیدن دارند و در مقابل برخی دیگر با حتی ۳ تا ۴ ساعت خواب شبانه فعال و پرانرژی هستند اکنون پژوهشگران "دانشگاه کالیفرنیا سن فرانسیسکو"(UCSF) اظهار کرده‌اند که موفق به شناسایی ژنی شده‌اند که احتمالا با نیاز به خواب کم مرتبط است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان معتقدند که ژن جدیدی را شناسایی کرده‌اند که احتمالا تأثیر مستقیمی بر میزان خواب افراد دارد.

طی این مطالعه پژوهشگران چند خانواده را که به میزان قابل توجهی خواب کمتر از حد متوسط(حدود ۲ ساعت کمتر از حد متوسط) داشتند را مورد بررسی قرار دادند.

"لوئیس پتچک"(Louis Ptáček) متخصص مغز و اعصاب دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو(UCSF) و یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: نکته قابل توجه این است که ما در مورد خواب اطلاعات بسیار کمی داریم ونیاز داریم دانش خود را در این باره ارتقا دهیم چرا که یک فرد به طور متوسط یک سوم زندگی خود را صرف خوابیدن می‌کند. این تحقیق بسیار هیجان انگیز است زیرا به ما امکان درک پیچیدگی مدارها در مغز و انواع مختلف سلول‌های عصبی که در خواب و بیداری نقش دارند کمک می‌کنند.

طی این مطالعه "پتچک" و "یینگ هوفو"(Ying-Hui Fu) متخصص ژنتیک دانشگاه کالیفرنیا سانفرانسیسکو نویسنده ارشد دیگر این مقاله، چندین خانواده که برای عملکرد عادی به خواب کمتر از حد متوسط نیاز داشتند را مورد بررسی قرار دادند. آنها با استفاده از مطالعات پیوند ژنتیکی و تعیین توالی کامل، ژن "ADRB۱" را شناسایی کردند که به عقیده آنها این ژن در بدن افرادی که به خواب کمتری نیاز دارند، نقش اساسی دارد.

پژوهشگران کار خود را با رمزگشایی نقش نوع ژن با مطالعه پروتئین آن در لوله آزمایش شروع کردند.

 فو گفت: ما می‌خواستیم مشخص کنیم که آیا این جهش‌ها باعث ایجاد تغییرات عملکردی در مقایسه با نوع جهش یافته این ژن می‌شود یا خیر. ما دریافتیم که این ژن برای گیرنده "بتا ۱-آدرنرژیک "(beta-1 adrenergic receptor ) کدگذاری می‌کند و دیگر اینکه نسخه جهش یافته این پروتئین پایداری کمتری دارد و این موضوع عملکرد گیرنده را تغییر می‌دهد.

پژوهشگران در آزمایشی دیگر موش‌هایی را که دارای یک نسخه جهش یافته از ژن بودند، آزمایش کردند. موش‌های حامل ژن به طور متوسط ۵۵ دقیقه کمتر از موش‌های معمولی می‌خوابیدند و به همین دلیل محققان دریافتند که این ژن در مقادیر زیاد در "پل مغز پشتی"(dorsal pons) بیان شده است.

پل مغز  ناحیه‌ای از ساقه مغز است که در فعالیت‌های ناخودآگاه مانند خواب نقش دارد. پل مغز قسمتی از ساقه مغز است که مراکز مهار تنفسی و بازدارندگی را دربرمی‌گیرد و با مخچه در ارتباط است.

محققان همچنین دریافتند که نورون‌های عادی "ADRB۱ "در این منطقه نه تنها در هنگام بیدار شدن بلکه در هنگام حرکت تند چشم در خواب نیز فعال‌تر هستند، اما در هنگام غیر حرکت تند چشم در خواب ساکت هستند.

فو در ادامه افزود: ما با استفاده از روش اپتوژنتیک توانستیم نقش این پروتئین را تایید کنیم. هنگامی که ما برای فعال کردن نورون‌های ADRB۱ از نور استفاده می‌کردیم، موش‌ها بلافاصله از خواب بیدار می‌شدند.

با این وجود، محدودیت‌هایی در استفاده از موش‌ها برای مطالعه خواب وجود دارد. زیرا به عنوان مثال موش‌ها دارای الگوی خواب مختلفی نسبت به انسان‌ها هستند.

فو در ادامه افزود: اما مطالعه خواب در انسان چالش برانگیز است، زیرا خواب یک رفتار و همچنین تابعی از زیست شناسی است. ما قهوه می‌نوشیم تا بتوانیم تا دیر وقت بیدار بمانیم و بتوانیم کارهای دیگری را انجام دهیم که این موضوع برخلاف گرایش‌های بیولوژیکی طبیعی ماست.

اکنون محققان قصد دارند تا پروتئین ADRB۱ را در سایر قسمت‌های مغز نیز مورد مطالعه قرار دهند و خانواده‌های دیگر را نیز مورد بررسی قرار دهند.

پتچک نیز گفت: خواب پیچیده است ما تاکنون فکر نمیکردیم یک ژن یا یک ناحیه در مغز وجود دارد که به بدنمان دستور می‌دهد بیدار باشد یا بخوابد.

فو در انتها افزود: این مطالعه می‌تواند منجر به ایجاد انواع جدیدی از داروها برای کنترل تنظیم خواب شود. خواب یکی از مهمترین کارهایی است که ما انجام می دهیم. عدم خواب کافی با افزایش شیوع بسیاری از بیماری‌ها از جمله سرطان، اختلالات خود ایمنی، بیماری‌های قلبی عروقی و آلزایمر مرتبط است.

یافته‌های این مطالعه در مجله "Neuron" منتشر شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ژن خواب ژن خوب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۷۱۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟

با پیروی از رژیم غذایی سالم، داشتن فعالیت بدنی، نوشیدن آب کافی، کاهش استرس، داشتن خواب کافی و رسیدن به وزن ایده‌آل سطح قند خون را کنترل کنید.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، دیابت نوع دوم یک بیماری مزمن شایع است که خطر ابتلاء به آن را می‌توان با تغییر سبک زندگی، کنترل استرس و دیگر موارد کاهش داد، افزایش سطح قند خون به صورت کنترل نشده اثرات مضری بر همه اندام‌های بدن دارد و ممکن است عوارض جدی بر سلامت چشم‌ها، کلیه‌ها، اعصاب، قلب، کبد و رگ‌های خونی داشته باشد، در ادامه به بررسی روش‌های طبیعی برای کنترل سطح قند خون می‌پردازیم:

تغییر سبک زندگی

سبک زندگی بی‌تحرک مهمترین عامل ایجاد دیابت یا پیش دیابت است، افزایش فعالیت روزانه و فعال بودن در طول روز باعث کنترل سطح قند خون و کاهش خطر ابتلاء به دیابت می‌شود.

پیروی از رژیم غذایی سالم

مصرف کربوهیدرات اصلی‌ترین دلیل افزایش قند خون و همچنین نوسانات قندی است، توصیه شده است که به منظور پیشگیری از ابتلاء به بیماری دیابت مصرف کربوهیدرات را محدود کنید و از کربوهیدرت‌های با شاخص گلیسمی کمتر استفاده کنید، نان، سیب‌زمینی و شرینی سرشار از کربوهیدرات است؛ بهتر است مصرف فیبر خود را افزایش دهید، زیرا به کاهش میزان گلوکز ناشی از مصرف کربوهیدرات کمک می‌کند؛ علاوه بر این، فیبر به کنترل وزن و پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی عروقی کمک می‌کند، حبوبات، غلات کامل و میوه‌ها منابع مناسبی از فیبر هستند.

داشتن فعالیت بدنی

ورزش نقش مهمی در بهبود سلامتی دارد، به استحکام عضلات و استخوان‌ها کمک می‌کند، تعادل را حفظ می‌کند، استرس را کاهش می‌دهد، حساسیت به انسولین را بهبود می‌بخشد، باعث کاهش وزن می‏‌شود، همه این موارد به کنترل قند خون کمک می‌کند.

نوشیدن آب کافی

افراد باید به میزان کافی آب بنوشند، هیدراته شدن بدن به کنترل قند خون کمک می‌کند، البته میزان مصرف آب برای مبتلایان به بیماری‌های کلیوی یا قلبی باید با مشورت پزشک متخصص تعیین شود.

کاهش استرس

استرس خطر بروز بیماری‌هایی مانند دیابت، بیماری قلبی و اختلالات روانی را افزایش می‌دهد، توصیه شده است با کاهش استرس از طریق یوگا، مدیتیشن، پیاده‌روی، گوش دادن به موسیقی، نقاشی کردن و کمک به دیگر سطح قند خون را کنترل کنید.

داشتن خواب کافی

کمبود خواب ریتم شبانه‌روزی را تغییر می‌دهد و منجر به استرس و همچنین بیماری‌های مزمن مانند دیابت، چاقی و بیماری‌های قلبی می‏‌شود، بنابراین توصیه شده است هفت تا هشت ساعت خواب شبانه داشته باشید؛ به منظور داشتن خواب باکیفیت از نگاه کردن به نمایشگرها قبل از خواب دوری کنید، در یک محیط تاریک و آرام بخوابید و سر ساعت مشخصی بخوابید و بیدار شوید.

رسیدن به وزن ایده‌آل

حفظ وزن ایده‌آل خطر بروز بیماری‌های مزمن مانند دیابت، چاقی، بیماری‌های قلبی و سرطان را کاهش می‌دهد؛ همچنین، می‌تواند به کنترل قند خون کمک کند، حساسیت به انسولین را بهبود ببخشد و خطر بروز دیابت را کاهش دهد.

کد خبر 749919

دیگر خبرها

  • دیگر نیازی به پلاک گذر موقت نیست!
  • از خورشید فرار نکنید/ ۴ فایده نور طبیعی که نمی‌دانستید
  • امسال نیازی به واردات گندم نداریم
  • بی نیازی کشور به واردات ورق‌های گالوانیزه خودرو با میدان داری چهارمحال و بختیاری
  • حد کم کردن وزن چقدر است؟
  • علت خشکی گلو بعد از بیدار شدن از خواب چیست؟ (فیلم)
  • انگار ایران یک روز از خواب بیدار شد و بی‌دلیل تصمیم گرفت به اسرائیل حمله کند!
  • دیدار استاندار لرستان و آیت‌الله «نیازی»
  • چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟
  • افزایش ۶ سال به طول عمر با این سبک زندگی