Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-04@14:26:54 GMT

سردرد مقاوم از علائم کرونا است؟

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۷۷۴۵۳

سردرد مقاوم از علائم کرونا است؟

تاثیر تحریم‌ها بر کانال‌های مالی واردات دارو، اثر محصولات سویا در کاهش اختلال حافظه، رابطه سردردهای مقاوم و کرونا نظر وزارت بهداشت در خصوص ادامه زندگی با کرونا و مهم ترین عامل افسردگی نوجوانان را در بسته پزشکی ایمنا بخوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، رئیس سازمان تدارکات پزشکی گفت: هرچند گفته می‌شود که اقلام دارویی تحریم نیست اما ایجاد محدودیت در کانال‌های مالی برای خریداری دارو شرایط واردات را سخت و گاهی غیر ممکن می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسن صفاریه درباره تأثیر تحریم‌ها بر واردات دارو به کشور گفت: داروها و اقلام پزشکی در هیچ کجای جهان جزو تحریم‌ها نیستند و قابل دسترسی هستند اگر هم این مسئله باشد به ما لطمه‌ای نخواهد زد چون می‌توانیم از منابع دیگری وارد کنیم.

وی خاطرنشان کرد: البته تحریم‌ها در انتقال وجوه تأثیر گذاشته و کانال‌های مالی را محدود کرده است. هرچند گفته می‌شود که اقلام دارویی تحریم نیست اما ایجاد محدودیت در کانال‌های مالی برای خریداری دارو شرایط واردات را سخت و گاهی غیر ممکن می‌کند.

رئیس سازمان تدارکات پزشکی افزود: البته ما تاکنون با زحمات زیاد و شیوه‌های خاص خود واردات را انجام دادیم اما متأسفانه روند زمان‌بری را در بر دارد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا خبر بسته شدن خط واردات دارو از کره جنوبی صحت دارد یا خیر، توضیح داد: بنده به طور قطع چنین خبری را نشنیده‌ام اما طی چند ماه گذشته واردات دارویی ما از کشورهای هند و چین بوده است.

صفاریه درباره وضعیت کمبود دارویی در کشور تصریح کرد: خوشبختانه در حال حاضر کمبود دارو یا مواد اولیه نداریم. شاید افزایش نیاز داشته باشیم و به صورت مقطعی نیاز به واردات داشته باشیم اما کمبود دارو نداریم و تمامی اقلام دارویی مورد نیاز در کشور وجود دارد.

محصولات سویا در کاهش اختلال حافظه مؤثر است

محققان دریافتند پروتئین مشتق شده از سویا که بعد از خوردن به مغز می‌رسد موجب کاهش زوال حافظه در موش‌های دچار اختلال شناختی شد.

با تجزیه پروتئین‌های سویا محققان به وجود مولکولی موسوم به دی‌پپتید پی بردند که بر حافظه تأثیر می‌گذارد چراکه حاوی دو پروتئین تشکیل دهنده بلوک‌های موسوم به اسیدهای آمینه است.

توشیرو ماتسوی سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه کیوشو ژاپن، در این باره می‌گوید: "پپتیدهای که در طول مدت هضم تجزیه می‌شوند، با چالش عبور از سد خون و رسیدن به مغز مواجه هستند و مطالعه ما بر روی موش‌ها نشان می‌دهد که این پپتیدها بر حافظه موش‌ها تأثیر خوبی دارند."

محققان در این مطالعه تأثیرات دی‌پپتیدی موسوم به Tyr-Pro را بررسی کردند، چراکه این دی‌پپتید شامل اسیدهای آمینه تیروسین و پرولین است، چندین روز قبل از تزریق ماده شیمیایی عامل ایجاد بیماری آلزایمر در موش‌ها، به آنها این دی‌پپتید خورانده شد.

محققان با بررسی حافظه کوتاه مدت موش‌ها دریافتند موش‌های که با دی‌پپتید تغذیه شده بودند در مقایسه با سایر موش‌های بیمار وضعیت بهتری بعد از گذشت دو هفته داشتند.

محققان تاکید دارند باید فواید این مشتق سویا بر انسان‌ها آزمایش شود تا بتوان از آن به عنوان راهی برای پیشگیری از زوال حافظه یا حتی بهبود حافظه استفاده کرد.

آیا سردردهای مقاوم از علائم کرونا است؟

یک فوق تخصص بیماری‌های ریوی، با اشاره به افزایش ابتلاء در تهران، گفت: عدم استفاده مردم از ماسک در مکان‌های عمومی از مهم‌ترین عوامل افزایش کرونا است.

عاطفه عابدینی با بیان اینکه کووید ۱۹ تظاهرات بالینی و علائم متنوعی دارد، گفت: البته همچنان شایع‌ترین عضوی که درگیر می‌شود، ریه و بعد از آن علائم گوارشی است که به نظر می‌رسد نسبت به اوایل شیوع اپیدمی افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه با گذشت زمان دانش متخصصان نسبت به این بیماری نوپدید افزایش یافته است، گفت: در حال حاضر می‌دانیم که بسیاری از سردردهای مقاوم یا تازه آغاز شده و یا کاهش حس چشایی یا بویایی می‌تواند از علائم کرونا باشد.

این متخصص بیماری‌های ریوی ادامه داد: همچنین اختلالات لخته‌ای منجر به سکته مغزی نیز از دیگر علائم احتمالی ویروس کووید ۱۹ است که در اوایل اپیدمی یا کمتر مشاهده می‌شد و یا توسط کادر درمان و متخصصان مورد توجه قرار نمی‌گرفت، این در حالی است که طی چند وقت اخیر برخی بیماران کرونایی با علائم سکته و یا سردردهای مقاوم تازه شروع‌شده مراجعه می‌کنند.

وی توضیح داد: البته این تظاهرات بالینی متنوع به این معنا نیست که دیگر ریه درگیر نمی‌شود، بلکه علاوه بر ریه احتمال درگیری سایر بخش‌ها هم وجود دارد، ولی به نظر می‌رسد که علائم بیماری نسبت به اوایل اپیدمی تغییر کرده بخصوص این‌که افراد معمولاً با علائم ناشایع مراجعه می‌کنند و پس از اسکن ریه، درگیری ریوی هم مشاهده می‌شود و متأسفانه هنوز عامل مرگ بیماران کرونایی نارسایی‌های تنفسی است.

بیشتر گرفتاری‌های جامعه مسائل روحی و روانی است

وزیر بهداشت گفت: بیش از ۹۰ درصد از گرفتاری‌های امروز ما مسائل روحی و روانی است.

سعید نمکی در ششمین جلسه کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت با اشاره به اهمیت و جایگاه قرآن، اظهارکرد: خیلی از سال‌ها که قرآن می‌توانست تأثیر زیادی در کشور بگذارد، به خوبی روی این کتاب آسمانی کار نکردیم، نوع قرائت ما از قرآن باید در نسل جوان متحول شود و از همه همکاران و دلسوزان قرآن تقاضا دارم یک‌بار برگردیم و ببینیم چه به دست آورده‌ایم.

وزیر بهداشت اضافه کرد: باید ببینیم که چه کنیم که همه با هم سطح جدیدی از معرفت به قرآن را به خوبی در نسل جوان دنبال کنیم. این یک سرمایه گذاری است و هزینه کردن نیست.

نمکی با تأکید بر اینکه یکی از اطبا بزرگ روح، قرآن است، گفت: امروز روزی است که باید جایگاه قرآن در سلامت معنوی مورد توجه قرار گیرد در زمانی که ما آنقدر اضطراب و تشویش داریم، چراکه بیش از ۹۰ درصد از گرفتاری‌های امروز ما گرفتاری‌های روحی و روانی است.

افسردگی نوجوانان در گرو خواب کافی

طبق نتایج مطالعه جدید نوجوانانی که خواب بسیار کمی دارند احتمالاً در سنین بالاتر سلامت روانی ضعیفی خواهند داشت.

محققان دانشگاه ریدینگ انگلستان در بررسی پرسشنامه تکمیل شده توسط نوجوانان در مورد کمیت و کیفیت خواب آن‌ها دریافتند رابطه قابل توجهی بین بدخوابی و مشکلات سلامت روان وجود دارد.

تیم تحقیق دریافت در بین چهار هزار و ۷۹۰ شرکت کننده که افسردگی را تجربه کرده بودند، هم در مورد کیفیت بد خواب آن‌ها و هم در مورد میزان کم خواب گزارش داده بودند، بطوری که شرکت کنندگان مواجه با بدخوابی، مبتلا به اضطراب بودند.

دکتر "فیت اورکارد" سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: "آخرین تحقیقات نشان می‌دهد که رابطه قابل توجهی بین خواب و سلامت روان در بین نوجوانان وجود دارد، این مطالعه تاکید دارد که افراد جوانی که دچار افسردگی و اضطراب می‌شوند به شدت با بدخوابی در دوره نوجوانی مواجه بودند."

وی در ادامه می‌افزاید: "نکته قابل توجه در مورد اختلاف در میانگین مدت خواب بین افراد دچار افسردگی در مقایسه با سیار شرکت کنندگان تنها ۳۰ دقیقه بود."

با وجود این یافته‌ها محققان بر خواب خوب نوجوانان به منظور حفاظت از سلامت و تندرستی آن‌ها تاکید دارند.

محققان در بررسی‌های خود متوجه شدند نوجوانان گروه کنترل میانیگن خواب شبانه آن‌ها در شب‌های مدرسه ۸ ساعت و در شب‌های تعطیل حدود ۹:۳۰ ساعت بود.

در حالیکه نوجوانان دارای علائم افسردگی، کمتر از هفت ساعت در طول هفته و ۹ ساعت در تعطیلات آخرهفته می‌خوابیدند.

برای زندگی با کرونا برنامه‌ریزی کنیم

علیرضا رئیسی، معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر این باور است که همه وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها باید برای زندگی مسالمت‌آمیز با کرونا، به خصوص برای افراد پرخطر مثل سالمندان برنامه‌ریزی کنند.

وی ادامه داد: مجبوریم تا زمان کشف واکسن کرونا به این فکر کنیم که چطور می‌توان با کرونا زندگی مسالمت آمیز داشت. هرچند این موارد به صورت بلندمدت باید انجام شود، اما اقدامات کوتاه مدت چیزی جز رعایت پروتکل‌های بهداشتی، استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری نیست.

معاون وزیر بهداشت پیش از این نیز گفته بود: ویروس کرونا به شدت ناشناخته است و در حال شطرنج بازی کردن با کرونا هستیم و در واقع باید دید که شرایط در آینده به چه شکل خواهد شد.

کد خبر 430046

منبع: ایمنا

کلیدواژه: دارو تحریم اختلال عصبی بهبود حافظه سردرد کرونا ویروس ابتلا به کرونا استرس شیوع کرونا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق کانال های مالی وزیر بهداشت واردات دارو تحریم ها موش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۷۷۴۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۴ اردیبهشت، استمرار راهپیمایی جمعه‌های خشم در برخی استان‌ها

به گزارش خبرگزاری مهر، در استمرار حمایت‌های مردمی از جبهه مقاومت و غزۀ مظلوم و مقتدر و نمایش انزجار از جنایات و نسل‌کشی ادامه‌دار صهیونیست‌ها و آمریکای جنایتکار، جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳، در برخی از استان‌های کشور «راهپیمایی جمعه‌های خشم و انزجار» برگزار خواهد شد.

شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در اطلاعیه‌ای که منتشر کرد که متن آن به شرح زیر است:

بِسْمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحْمٰنِ ٱلرَّحِیمِ

امروز «نظامِ سلطه و استکبارِ جهانی» درنده خو و وحشی‌تر از گذشته؛ هم‌ناله و شیونِ زنان و کودکان مظلوم و بی‌پناه را در غزۀ مقاوم و هم فریادِ ظلم ستیزی و عدالتخواهی و حق جویی دانشجویان و دانشگاهیان را در قلب آمریکا در گلو خفه می‌کند.

استمرارِ توحش و بربریتِ رژیمِ سفاکِ صهیونیستی با حمایت‌های متعدد و همه جانبه آمریکای جنایتکار و برخی از دولت‌های غربی سراسرِ غزه را به قتلگاهی بزرگ در سلاخی انسان‌های بی‌گناه و انسانیت تبدیل کرده و فریادِ پیوستۀ و نالۀ مظلومان و بی‌پناهان و شیونِ مادران وکودکانِ بی‌گناه از جای جای غزۀ قهرمان به گوش می‌رسد و قلبِ امتِ بزرگِ اسلامی در غمِ مصیبتِ جانسوزِ این نسل‌کشی بی‌امان، سخت جریحه‌دار است.

این در حالی است که آمریکا و اروپا که خود را مهد آزادی، عدالت و حامی حقوقِ بشر می‌دانند؛ تحصن و تجمع اعتراضی دانشجویان عدالتخواه در حمایت از مردم مظلوم غزه و توقف کشتار و نسل‌کشی رژیم ددمنش صهیونیستی را بر نمی‌تابند و با سخت‌ترین و خشن‌ترین روش به سرکوب آن می‌پردازند.

اما بی‌تردید بازندۀ بزرگِ این معرکه و جنگِ نابرابر و ظالمانه؛ رژیم پلید اشغالگر و حامیان آمریکایی و غربی آن خواهند بود.

شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی؛ ضمن تقدیر و تشکر از حضورهای مستمرِ میدانی و حمایت‌های پیوسته و همه جانبه ملتِ بزرگِ ایرانِ اسلامی از فلسطینِ قهرمان و با محکومیتِ شدیدِ جنایت‌های ددمنشانۀ رژیم شرور و پلیدِ صهیونیستی و ابراز همدردی با غزۀ مقاوم و قهرمان و اعلام حمایت خود از آرمانِ آزادیِ قدسِ شریف، از مردمِ فهیم و آگاهِ ایران، در استان‌های البرز، ایلام، کرمان و همدان دعوت می‌کند، تا با حضورِ پرشور و حماسیِ خود در «راهپیمایی جمعه‌های خشم و انزجار» که جمعۀ این هفته ۱۴ اردیبهشت پس از اقامۀ نماز برگزار می‌شود، ضمنِ محکومیتِ این جنایاتِ وحشیانه؛ همبستگی و حمایت همیشگی خود را با غزۀ مقاوم و فلسطین قهرمان با فریاد و مرگ بر اسرائیل و مرگ بر آمریکا را اعلام نمایند.

کد خبر 6094948

دیگر خبرها

  • ببینید | میگرن چیست؟
  • میگرن چیست؟ + فیلم
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • شرایط نگهداری گیاه زامیفولیا ، پوتوس ، گندمی ، سانسوریا و... | کدام گیاهان برای آپارتمان مقاوم هستند؟
  • استمرار جمعه‌های خشم و انزجار از رژیم صهیونیستی
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • ۱۴ اردیبهشت، استمرار راهپیمایی جمعه‌های خشم در برخی استان‌ها
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد