Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-04@11:23:18 GMT

خواب به پاکسازی مغز کمک می کند

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۷۲۲۹۱

خواب به پاکسازی مغز کمک می کند

محققان استرالیایی در مطالعه اخیرشان به بررسی بیماری‌های نورون حرکتی ویرانگر مانند اسکلروز جانبی آمیوتروفیک(ALS) که به عنوان بیماری لو گهریگ نیز شناخته می‌شود، پرداختند.

هیچ درمان شناخته شده‌ای برای اسکلروز جانبی آمیوتروفیک وجود ندارد و محققان می‌خواستند تعیین کنند که آیا اختلال در سیستم گلیمفاتیک بدن که مواد زائد را از مغز خارج می‌کند، ممکن است با شروع این بیماری مرتبط باشد یا خیر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک(ALS) یا بیماری لو گهریگ یک بیماری نورون‌های حرکتی است که موجب تخریب پیشرونده و غیرقابل ترمیم در دستگاه عصبی مرکزی(مغز و نخاع) و دستگاه عصبی محیطی می‌شود.

به گفته محققان بدن ما به زنجیره‌های بلندی از پروتئین‌ها متکی است که هر کدام از آن ها از اسیدهای آمینه تشکیل شده اند که برای انجام وظایف خاصی مانند ایجاد آنتی بادی برای مبارزه با عفونت، حمایت از سلول‌ها یا انتقال مولکول‌ها در یک راستا قرار می‌گیرند.

وقتی همه چیز به درستی عمل نمی‌کند، بدن می‌تواند پروتئین‌های تاشو نادرست را جمع آوری کند. این سیستم گلیمفاتیک است که این نوع مواد زائد را از مغز خارج می‌کند و بیشتر در هنگام خواب کار می‌کند.

محققان آزمایش هایی را روی موش‌های مبتلا به اسکلروز جانبی آمیوتروفیک انجام دادند و هنگامی که به موش‌ها غذاهایی دادند که حاوی آنتی بیوتکی بود که پروتئین انسانی را خنثی می‌کرد،  به‌طور طبیعی پیر شدند.

اما وقتی موش‌ها را بدون آنتی‌بیوتیک تغذیه کردند و پروتئین‌های انسانی اصلاح‌شده انباشته شد، موش‌ها شروع به نشان دادن نشانه‌های کلاسیک اسکلروز جانبی آمیوتروفیک از جمله اختلالات پیشرونده عضلانی و آتروفی مغز کردند.

در گام بعد محققان از ام ار آی برای بررسی مغز موش‌ها استفاده کردند و دریافتند موش‌هایی که پروتئین انسانی آن ها پنهان نشده بود، پاکسازی گلیمفاتیک به طور قابل‌توجهی نسبت به موش‌هایی که از نظر ژنتیکی اصلاح نشده بودند، موثر بود.

سایر عوامل موثر در پاکسازی گلیمفاتیک به گفته محققان به شرح زیر بود:

مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ که در ماهی‌های دریایی یافت می‌شود.

مصرف متوسط ​​الکل(دوزهای بالای الکل اثر معکوس داشت.)

ورزش و به پهلو خوابیدن

مجموعه‌ای از تحقیقات روی موش‌ها، نشان می‌دهند خوابیدن به پهلو، می‌تواند عملکرد پاکسازی مغز را افزایش دهد.

دیوید رایت، نویسنده این مطالعه در این باره گفت: دلایل این امر هنوز به طور کامل شناخته نشده اند، اما احتمالا به اثرات گرانش، فشرده‌سازی و کشش بافت مربوط می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: خواب پاکسازی مغز اسکلروز جانبی آمیوتروفیک موش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۷۲۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوارض مصرف زیاد پنیر

 

به گزارش تابناک ،خوراکی پنیر در تمام انواع و شکل ها خوشمزه به نظر می رسد و احتمالاً شما حداقل یک نوع از آن را بیشتر می پسندید .

عصرایران  نوشت: اما به نظرتان آیا مصرف روزانه پنیر خطرناک است و نباید این عادت را داشته باشیم؟

فواید مصرف پنیر به شکل و میزان صحیح
به گزارش نمناک، علاوه بر آنچه در مطلب خواص پنیر خواندید، خوردن پنیر میتواند به چند دلیل برای شما مفید باشد:

رساندن پروتئین به بدن
در هر وعده پنیر بین ۵ تا ۷ گرم پروتئین وجود دارد. در صورتی که یک تخم مرغ ۶ گرم پروتئین دارد و این موضوع نشان می‌ دهد که پنیر تا چه حد پروتئین بالایی دارد و مهمتر از همه این که مواد مغذی آن زیاد است و شما را سیر نگه می دارد.

افزایش کلسیم بدن
یک قاچ از پنیر تقریباً ۱۵۰ الی ۳۰۰ میلی‌ گرم کلسیم دارد و اکثر افراد با استفاده از پنیر؛ کلسیم بدن خود را تامین می‌ کنند و در نتیجه می توانید بفهمید که این ماده چقدر خاصیت دارد و می تواند برای سلامت استخوان هایتان مفید باشد.

تامین ویتامین، مواد معدنی و پروبیوتیک
اصلا نباید تعجب کنید، زیرا پنیر حاوی مقدار زیادی ویتامین آ است که نه تنها برای سلامت چشم اهمیت دارد، بلکه خواص آنتی اکسیدانی هم دارد. همچنین ویتامین ب ۱۲ به عنوان یک ماده کلیدی در آن وجود دارد و حاوی فسفر است که به رشد عضلانی می پردازد و وضعیت بدن شما را بهبود می‌ بخشد. مهم تر از همه اینکه پروبیوتیک نیز دارد.

معایب مصرف روزانه پنیر
خوردن زیاد پنیر مضراتی برای شما به همراه دارد:

وارد کردن مقدار زیادی سدیم به بدن
یک قاچ از پنیر ۴۵۰ میلی گرم سدیم دارد و در نتیجه این مقدار بسیار بالاست و باید مراقب باشید که خیلی در مصرف آن زیاده روی نکنید، زیرا اگر سدیم بالا برود، احتمال ابتلا به مشکلات جسمانی از جمله مشکلات قلبی بالاتر خواهد رفت‌.

وارد کردن مقدار زیادی چربی اشباع شده
چربی اشباع شده چربی است که نباید در مصرف آن زیاده ‌روی کنید. اما اگر هر روز پنیر بخورید، احتمال اینکه این ماده در بدن تان خیلی زیاد شود، افزایش پیدا می‌ کند و این موضوع اصلا خوب نیست.

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: ارتباط بین روده و مغز!
  • پاکسازی زباله‌های فضایی با کمک فناوری ژاپنی
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: کاوش در ارتباط بین روده و مغز!
  • عوارض مصرف زیاد پنیر
  • خشم خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد
  • آموزش: نکات مهمی که قبل از خرید دستگاه‌های الکترونیکی دست دوم باید بدانید
  • آغاز اجرای طرح پاکسازی طبیعت در استان مرکزی
  • چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟
  • کلسترول خوب برای این افراد مفید نیست
  • رونق تولید در ایرانی‌ترین صنعت پتروشیمی کشور