Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-04@12:11:37 GMT

برخی در طول شب بیش از ۱۰۰ بار بیدار می شوند

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۴۷۳۹۱

برخی در طول شب بیش از ۱۰۰ بار بیدار می شوند

معمولا افراد اگر در طول یک شب خوابی تکه تکه را تجربه کنند، از این مسأله بسیار ناراحت شوند؛ اما بر اساس تحقیقات جدیدی که بر روی موش‌ها به انجام رسیده – و با توجه به اینکه مکانیسم‌های پایه خواب موش‌ها نیز با انسان یکسان است- بیدار شدن مکرر در طول خواب امری عادی است و حتی می‌تواند برای حافظه فرد نیز مفید باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس، دانشمندان دانمارکی از دانشگاه کپنهاگ کشف کردند سطوح «نوراپینفرین» (norepinephrine) مغز (که نورآدرنالین نیز نامیده می‌شود) در حالی که موش‌ها خواب هستند، در نوسان است؛ مسأله‌ای که بیدار شدن در طول شب را با خود به همراه دارد. به نظر می‌رسد این ریتم نوسانی نیز کلید یک استراحت خوب به شمار می‌رود.

در این پژوهش همچنین مشخص شد موش‌هایی که نوسانات نوراپینفرین آن‌ها دامنه بیشتری داشت، در اندازه گیری حافظه امتیاز بیشتری کسب کردند. این یافته‌ها در صورتی که برای انسان‌ها نیز درست باشد، نشان می‌دهد سطوح نوراپینفرین در مغز به هنگام خواب می‌تواند به خواب آرامتر منجر شود. این تحقیق همچنین نشان می‌دهد خواب تکه تکه امری کاملا طبیعی به شمار می‌رود.

«Celia Kjærby» استادیار در دانشگاه کپنهاگ و از محققان در این پژوهش دراین باره می‌گوید: ما فهمیده ایم که نورآدرنالین سبب می‌شود تا شما بیش از صد بار در طول یک شب از خواب بیدار شوید.

همچنین «Mie Andersen» دانشجوی دکترا و از پژوهشگران در این تحقیق گفت: از لحاظ عصبی، شما بیدار می‌شوید؛ چرا که فعالیت مغز شما برای لحظاتی خیلی کوتاه به مانند زمانی می‌شود که شما بیدار هستید؛ اما از آنجایی که این لحظات خیلی کوتاه هستند، شما متوجه آن نمی‌شوید.
«Maiken Nedergaard» پروفسور زیست شناسی سلولی گلیال در دانشگاه کپنهاگ نیز در توضیح این مسأله تصریح کرد: می‌توان گفت بیدارشدن‌های کوتاه، مغز را بازتنظیم مجدد می‌کند و در نتیجه مغز آماده می‌شود تا زمانی که شما دوباره به خواب می‌روید، به ذخیره سازی حافظه بپردازد.

آنچه از این تحقیق پر اهمیت به نظر می‌رسد، این است که ما نبایستی انتظار داشته باشیم خواب مان یکپارچه باشد؛ بلکه بیدارشدن‌های کوتاه – خواه ما متوجه آن شویم و یا نه – به نظر می‌رسد امری کاملا عادی است و دلیل برای نگرانی وجود ندارد؛ مگر آنکه این بیدار شدن به وسیله اختلالی مانند «آپنه خواب» ایجاد شده باشد.

گفتنی است یافته‌های این محققان دانمارکی به تازگی در مجله علمی «نیچر نوروساینس» (Nature Neuroscience) به چاپ رسیده است.

منبع: پایگاه Big Think

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نورآدرنالین خواب دانشگاه کپنهاگ موش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۴۷۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درام و فانتزی ژانر فیلم‌های هشتمین پاتوق فیلم کوتاه شدند

به‌گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، هشتمین جلسه از نهمین فصل پاتوق فیلم کوتاه، روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت‌ ۱۴۰۳ با نمایش ۴ فیلم کوتاه در پردیس سینمایی بهمن برگزار خواهد شد.

فیلم‌های کوتاه داستانی «ماشوم» به کارگردانی حسین میرزامحمدی، «چشماتو ببند» به کارگردانی ابوذر حیدری، «برف سراسری» به کارگردانی پارسا دهقانیان و «دندان درخت» به کارگردانی علی پاک‌نیا، در این جلسه از فصل نهم پاتوق که توسط انجمن سینمای جوانان ایران برگزار می‌شود، روی پرده خواهند رفت.

سعید هاشم‌زاده نویسنده و منتقد سینما، به‌عنوان کارشناس این هفته، پس از اکران آثار با کارگردان‌های فیلم‌های کوتاه به نمایش درآمده و مخاطبان گفت‌وگو می‌کند و آثار را مورد تحلیل و بررسی قرار می‌دهد. محمد صابری به عنوان مجری‌کارشناس برنامه حضور خواهد داشت.

«ماشوم» در ژانر درام به نویسندگی مسعود هاشمی‌نژاد و کارگردانی و تهیه‌کنندگی حسین میرزامحمدی در سال ۱۳۹۹ ساخته شده است. در خلاصه داستان این اثر آمده است: «بلور دختری افغان است که بعد از حدود هشتاد روز اسارت به دست طالبان موفق به فرار می شود و به روستا و پناه خانواده خود باز می‌گردد. اما دیری نمی گذرد که متوجه می شود مأمن گاه او، قتلگاه او شده است.» متین حیدری‌نیا، حمیدرضا نعمیمی، نسرین مرادی، مهتاب جعفری، نقش‌آفرینان این اثر هستند.

«چشماتو ببند» فیلمی است در ژانر درام به نویسندگی احسان ثقفی یزدی و کارگردانی ابوذر حیدری. این فیلم با نقش‌آفرینی پوریا رحیمی‌سام، فرانک کلانتر و سینا کرمی در سال ۱۳۹۵ ساخته شده است. «چشماتو ببند» ماجرای مردی را به تصویر می‌کشد که با به دنیا آمدن فرزندش با بحران بی‌پولی شدیدی روبه‌رو می‌شود و چالش‌هایی بر سر راهش قرار می‌گیرد. سید سجاد قافله‌باشی تهیه‌کننده این اثر است.

«برف سراسری» را پارسا دهقانیان، نویسندگی و کارگردانی کرده و به‌تهیه‌کنندگی داوود رحمانی، در ژانر درام و در سال ۱۴۰۱ ساخته شده است. این اثر قصه راننده‌ای شب‌کار را روایت می‌کند که به طور ناخواسته درگیر ماجرایی می‌شود.

«دندان درخت» اثری فانتزی است به‌دنویسندگی و کارگردانی علی پاک‌نیا. سونیا سنجری، جاوید قائم مقامی، محمود رفیعی، سهیل باوی، بازیگران این فیلم کوتاه هستند و مهبد عبقری تهیه‌کنندگی این فیلم را برعهده داشته است. «دندان درخت» داستان صابر و خزر است که پس از چند ساعتی به مقصد رسیده‌اند ولی نمی‌توانند استراحتگاهشان (باغ نقاشی) را پیدا کنند، این مساله باعث عصبانیت خزر می‌شود و با صابر بحث می‌کنند ... این فیلم در سال ۱۴۰۱ تولید شده است.

هشتمین جلسه فصل نهم پاتوق فیلم کوتاه با همکاری موسسه فرهنگی، تبلیغاتی بهمن سبز - پخش رویش، یکشنبه ۱۶ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۵ در پردیس سینمایی بهمن برگزار می‌شود و شامل نمایش آثار و جلسه نقد و بررسی خواهد بود.

کد خبر 6095493

دیگر خبرها

  • حضور فیلم کوتاه «چوپان» در جشنواره ژاپنی
  • حماس: از خواسته‌های سه گانه خود کوتاه نخواهیم آمد
  • حماس: از خواسته‌های اساسی خود کوتاه نخواهیم آمد
  • علت خشکی گلو بعد از بیدار شدن از خواب چیست؟ (فیلم)
  • انگار ایران یک روز از خواب بیدار شد و بی‌دلیل تصمیم گرفت به اسرائیل حمله کند!
  • درام و فانتزی ژانر فیلم‌های هشتمین پاتوق فیلم کوتاه شدند
  • عصبانیت پوستکوگلو: کوتاه‌‌ترین کنفرانس ممکن!
  • آسیب های بی خوابی و شب بیداری
  • ببینید| نظر وزیر اسبق بهداشت درباره برجام و محمدجواد ظریف/ «هر روز که از خواب بیدار می‌شویم وضعیت عوض شده»
  • بررسی یک خواب پرطرفدار؛ در طول روز چرت بزنیم یا نه و چقدر؟